Update 10 een weekje pech

Het heeft ons de afgelopen week niet meegezeten met de camper. Onze Expert is bijna helemaal gereed en klaar om gekeurd te worden in Zwolle. Helaas tot op heden is het nog niet gelukt om de Peugeot in Zwolle te krijgen. Motorische problemen.

Woensdag 22 juli zou de grote dag zijn. Camperbouw Nederland zou de auto naar Zwolle brengen om deze te laten keuren.

Het zal ook eens een keer in een keer goed gaan…!
Gisteravond het vervelende bericht gekregen dat de camper op de vluchtstrook is beland en weer terug gesleept moest worden naar Hoogeveen. Totaal geen vermogen meer in de auto .
Een groot baalmoment ook omdat de auto begin mei nog een flinke reparatie heeft gehad. Vandaag zou men toch proberen om de auto met de trailer naar Zwolle te krijgen om in ieder geval het keuringsproces in werking te zetten. Vanmorgen helaas telefoon dat de auto niet eens genoeg vermogen had om op de trailer te komen.
Wat nu….. De moed was reeds in de schoenen gezakt….. Termen als **&^%^$$#()(&^%$#!#…. kwamen voorbij.

Garage gebeld, die konden de auto alleen tegen forse kosten op komen halen. Gelukkig is Esther lid van de ANWB en zijn wij maar richting Camperbouw Nederland gereden om het als pechgeval aan te melden.
Een zeer vriendelijke en spontane ANWB meneer startte de motor deze viel nagenoeg gelijk weer uit, en had gelijk al een vermoeden wat het euvel zou kunnen zijn. “Met dit soort diesels kunnen er maar een paar problemen zijn, brandstoftoevoer, brandstoffilter of de EGR klep. Eerst de EGR klep maar eens bekijken”
Gevoeld…. “leiding voelt wel heel warm, heeft ie lang gedraaid net?” Dat was dus het grote probleem… Nee anders hadden wij u niet gebeld. “Draai ik hem even los” en daar kwam de eerste roetwolk ons tegemoet. “Start hem nog eens”. Dieseltje start en blijft lekker draaien. “Sluiten we hem gelijk even af” Stukje metaal wat ringen en voila EGR klep afgesloten.

Een pak van ons hart. Wij hadden alweer een forse rekening van de garage in ons hoofd.
Al met al gaat de Peugeot morgen richting Zwolle. Waarschijnlijk als het een beetje meezit kunnen we donderdag nog steeds vertrekken en anders wordt het een dagje later.

Helaas te vroeg gejuicht, de auto gaf vrijdag weer problemen. De grote vraag hoe krijgen we hem bij de garage. Uiteindelijk is het maandag gelukt om de auto bij Auto Palace te krijgen met behulp van de ANWB. Heerlijk gereden in de auto, jammer dat het niet op eigen krachten was en dat er een gele VW Transporter voorreed met gele zwaailampen.

Vanwege drukte en vakantie in de garage heeft men pas woensdag tijd gehad om de auto te bekijken. Monteurs denken toch aan de EGR-klep. Bij het uitlezen van de auto geeft de auto een paar kleine storingen aan die teruggeleid kunnen worden aan deze klep. Donderdag gaat men een nieuwe monteren en weer proefrijden, hopelijk is het euvel dan verholpen en kunnen we het camper-traject verder vervolgen.

Zoals gezegd, is de camper zelf bijna af. Hierbij nog een kleine impressie:

IMG_3767
Alle strepen lopen exact door!
IMG_3758
Verduistering eenvoudig te verwijderen door drukknoppen.
IMG_3754
Hoofdsteunen vloeken een beetje :-p
IMG_3740
Nog twee pootjes eronder.
IMG_3736
Het bed.
IMG_3734
Tijdens het slapen kun je water drinken :-p
IMG_3732
De bank.
IMG_3689
Met de draaistoelen kun je met 4 personen eten.

 

Onder het bed moeten nog twee inklapbare poten gemonteerd worden en de voorstoelen worden nog voorzien van draaiplateaus, voor de rest is de auto klaar…..!
Nu het kenteken nog uiteraard..!

Helaas is onze geplande trip richting Zuid-Duitsland in het water gevallen. Hopelijk kunnen we binnenkort enkele weekendjes weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s