Wandelen met alpaca’s

Nijbroek (NL) 5 september – 9 september 2022

Na ons vertrek uit Vaassen hebben we eerst nog een kleine tussenstop bij het Kievitsveld. Een mooie natuurplas met schoon water. Je kunt er ook waterskiën. Helaas was het strandtentje gesloten op maandag en dinsdag.

Nu was het tijd om af te drogen en richting Nijbroek te rijden. Een ritje van bijna 12 km! Binnen een kwartier stonden we bij de Hertenboerderij op de stoep. We werden vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en ranja. Hier hangt gelijk een andere sfeer, naast de camping is de boerderij nog vol in bedrijf. Heerlijk al die boerderijgeurtjes. Onze gehuurde toercaravan stond op het achterste veldje. Zo zie je ook gelijk de hele camping. Klein nadeel dat de afstand tot de toiletten en douches iets groter is. Het veld was gelukkig niet leeg en er stonden nog twee caravans waar ook kinderen verbleven. Op het veld veel vertier voor de kids. Naast een trampoline waren er diverse huisjes, schommels, skelters, fietsen e.d. Op een af andere manier vond Lianne de trampoline op het andere veld leuker.

Na de zeer luxe toercaravan bij camping de Helfterkamp, was dit weer even schakelen. Iets kleiner en ouder, maar zeker leuk gerestyled. Het uitpakken kon weer beginnen. De bed-indeling was hier niet erg moeilijk. Lianne in het kleine bed, Naud in het babybedje en papa en mama in het grote bed. De ervaring zal deze week leren, dat alleen het grote bed werd gebruikt. Daarover later meer. Eenmaal uitgepakt, moesten er nog wat boodschapjes gedaan worden. In Terwolde een dorpje verderop, was een mooie Coop buurtsuper.

Het eten was weer snel gemaakt, deze keer het gaskookstel in de voortent. Toen het eten achter de rug was, hebben we bij alle diertjes gekeken. Herten, alpaca’s, varkens, schapen, ezels, pony, konijnen, kippen een pauw, katten. Teveel om op te noemen. Het werd alweer snel donker de temperatuur was nog aangenaam, echter het buitenklimaat niet. Erg veel muggen en je werd letterlijk lek geprikt.

De nacht was wat minder. De bed-indeling was gewijzigd. Papa lag in het kleine bed en de rest lag in het grote bed. De muggen hielden iedereen uit z’n slaap. Naud z’n hoofd leek wel een speldenkussen toen we wakker werden. Het mocht de pret niet drukken en na het ontbijt hebben we de boer geholpen met het voeren van de dieren. Daarna mocht er zelfs even met de alpaca’s gewandeld worden over de camping. Mama en Lianne kwamen ze ook even op het veldje tonen. Echter superleuk!

In de middag zijn we naar vliegveld Teuge gereden. Hier hebben we vliegtuigjes zien opstijgen en waren ze zelfs aan het parachute springen. Een mooi gezicht om te zien. Uiteraard nog even op het springkussen gespeeld en op de wipkip gezeten. Naud vond de vliegtuigen ook reuze interessant.

Op de terugweg zijn we nog langs Twello gereden. Er moesten nog een paar kleine boodschapjes gedaan worden. Hier hebben we nog even geborreld op het plein.

Bij terugkomst moest er eerste even gekeken worden of alle diertjes er nog waren. Dit bleek het geval, dus we konden rustig een hapje eten. Na het eten werd het langzaam weer tijd om op bed te gaan. Ditmaal eerst met een tijdschrift door de caravan heen om de muggen te doden.

Een grote verrassing vandaag opa Kees en oma Corrie kwamen langs om 2 nachtjes in de safaritent te overnachten. Rond het middaguur kwamen ze aan. Het weer begon iets slechter te worden, maar het bleef gelukkig droog. Lianne heeft opa de dieren laten zien en er werd een vriendschap gesloten met het buurmeisje van de safaritent. Wij zijn vandaag de hele dag op de camping gebleven. Lekker glijden in de hooizolder en op het veldje spelen.

Na het eten had Lianne al bedacht dat ze in de safaritent zou blijven slapen. ’s Avonds dus maar het dekbed opgehaald en er kon lekker gelogeerd worden bij opa en oma.

De nacht bracht veel regen en onweer. Voor de natuur zeker niet verkeerd gezien de droogte, die ook goed te zien was op de kampeerveldjes. Gelukkig was het de volgende ochtend weer droog. In de loop van de ochtend stond een bezoek aan Deventer op het programma. Parkeren op de P+R en dan met de pont over. Dat was een leuke ervaring. Het water van de IJsel stond extreem laag. Het was wel even een de buggy en kinderwagen weer hoog op de wal te krijgen.

De maagjes begonnen te knorren en bij een leuk eetcafé St. Maxime hebben we een lekker broodje gegeten. Lianne genoot van een patatje. Daarna uiteraard het centrum verder ontdekt en de kerk bezocht. Wat een leuke en authentieke stad. Na een ijsje te hebben gegeten, via de pont weer terug gereisd naar de auto’s aan de andere kant van de IJsel.

In Terwolde zijn we bij Brasserie Kriebelz gestopt en hebben lekker gegeten. Die avond werd er nog lekker gespeeld op het veldje. Het was nog steeds droog. Lianne bleef weer logeren bij opa en oma.

Opa en oma vertrekken deze ochtend. Het idee van papa om naar een leuke speeltuin strandde. Deze bleek toch iets verder weg dan gedacht. Na het vertrek van opa en oma hebben we besloten om ook maar richting huis te rijden. Er stond een bomvol weekend voor de boeg. Lianne en Naud hebben nog even afscheid genomen van de dieren. Toen hebben we een broodje gegeten en zijn in de auto gestapt richting Leek. Rond half 3 stonden we weer thuis.

De zomervakantie is weer voorbij! Wat hebben we dit jaar een geluk gehad met het weer!
Wij gaan de rest van het jaar broeden op welke wijze we volgend jaar vakantie gaan vieren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s