Zomerperikelen

De zomer staat voor de deur!

Nog een aantal maanden en dan is het tijd om op vakantie te gaan. Het is ons dit jaar gelukt om gezamenlijk 3 weken op vakantie te kunnen. Esther is begonnen met de voorbereidingen en heeft een hele mooie route uitgekozen!

De complete route!

Deel 1

Groningen (NL) – Wurzburg (D): 582 km

Würzburg is een kreisfreie Stadt in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. De stad ligt aan de rivier de Main en is de hoofdstad van het RegierungsbezirkNeder-Franken (Unterfranken). De stad telt 124.219 inwoners[2].; het is daarmee de vijfde stad van Beieren. De stad is bekend door het laboratorium waar Wilhelm Röntgen de röntgenstraling ontdekte en door de barokke prins-bisschoppelijke Residentie van Würzburg, die sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst staat.

De universiteit van Würzburg, de Julius-Maximilians-Universität, werd in 1402 gesticht en is de oudste van Beieren. Circa een vijfde van de inwoners van de stad is student, vooral aan deze universiteit.

Würzburg is het beginpunt van de Romantische Straße.

Overnachtingsmogelijkheden:

Camingplatz Kalte Quelle
Winterhauser Str 160
97084 Wurzburg

Campingplatz Estenfeld
Maidbronner Strasse 38
D-97230 Estenfeld

Camperplaats Würzburg

Deel 2

Würzburg (D) – Desenzano del Garda (I): 681 km

Desenzano del Garda is een stad en gemeente in de Noord-Italiaanse provincie Brescia (Lombardije). De plaats is gesitueerd op de zuidoever van het grootste meer van Italië; het Gardameer. De Romeinen hebben de plaats gesticht, maar waarschijnlijk was deze plek aan het meer al veel langer bewoond.

De belangrijkste monumenten van de stad zijn de Duomo en het 10de-eeuwse Castello. In de Duomo is het Laatste Avondmaal van de schilder Giambattista Tiepolo te bewonderen. De 4de-eeuwse Villa Romana werd ontdekt in 1921. Hij bezit enkele bijzondere mozaïeken. Het complex behoorde waarschijnlijk toe aan Decentius, waarvan de huidige plaatsnaam is afgeleid.

Ten zuiden van de stad strekt zich een enorm morene amfitheater uit dat gevormd is tijdens de ijstijd.

Overnachtingsmogelijkheden:

Camping La Cà s.n.c.
dei F.lli Bertoia & C. dal 1954
Via della Colombaia, 6

Deel 3

Desenzano del Garda (I) – Savognin (A): 368 km

Savognin is een voormalige gemeente en is een plaats in het Zwitserse kanton Graubünden, en maakt deel uit van het district Albula. Savognin telt 982 inwoners. In 2016 is de gemeente samen met de andere gemeenten Bivio, Cunter, Marmorera, Mulegns, Salouf, Tinizong-Rona, Riom-Parsonz en Sur gefuseerd tot de nieuwe gemeente Surses.

Overnachtingmogelijkheden:

Camperplaats Savognin

Deel 4

Savignon (A) – Elsenborn (B): 706 km

De heuvelrug van het Elsenborn Plateau vormde de noordelijke schouder van het Ardennenoffensief. De Duitse aanvallen op het plateau mislukten wegens de hevige weerstand die de Amerikaanse troepen boden van op hun voordelige positie. Op de eerste dag van het offensief werd een volledig Duits bataljon van 500man opgehouden om het nabije dorpje Lanzerath te veroveren. Dit werd slechts verdedigd door 18 verkenners en vier luchtverkeersleiders van de 99ste infanteriedivisie. Toch kostte het de Duitsers 10 uur en 92 doden om het dorp onder controle te krijgen. Door dit hevige verzet op de heuvelrug besloot Peiper om met zijn Kampfgruppe een doorbraak te forceren in het westen om zo de verdediging te omzeilen.

Het kamp van Elsenborn is vandaag nog steeds in gebruik door het Belgische leger. Binnen in het kamp kan je het Truschbaum Museum bezoeken. Dit museum toont de rijke geschiedenis dit 100 jaar oude artilleriekamp. Een groot deel van de collectie is ook gewijd aan het Ardennenoffensief. De toegang is gratis, maar aangezien het museum in het kamp gelegen is moet iedereen zich steeds met een identiteitskaart aanmelden aan de toegangspoort van het domein.

Overnachtingsmogelijkheden:

Camping Anderegg

Camping Oosheem

Deel 5

Elsenborn (B) – Groningen (NL): 423 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s