Zomer 2016 deel I; Würzburg (D)

Würzburg (D) 18 juli – 22 juli 2016

Rond 09:00 uur begon onze trip die ons uiteindelijk 3620 km door het midden van Europa zal leiden. Het was zonnig en rond de 27 graden. Niet het ideale reisweer gezien The Small White geen airco heeft. Tegen 13:00 uur de eerste stop gedaan om een broodje te eten. De Duitse grens hadden we toen al een paar uur geleden gepasseerd. Vanwege het weer wat extra tussenstops gedaan. Rond 17:15 uur arriveerden we bij kampeerplek voor de komende nachten; WSC Eibelstadt.
Het welkom was niet super enthousiast. De beheerder was nors en niet echt vrolijk te noemen. Wij mochten zelf een plekje uitzoeken op het grote grasveld waar een aantal caravans en campers stonden. Na soep een broodjes hebben wij een kleine wandeling gemaakt om de omgeving te verkennen, gevolgd door een relaxed avondje Rummikubben.

De volgende ochtend zijn wij als eerst op zoek gegaan naar een supermarkt (Tegut). Deze was op loopafstand. Wij hebben de nodige boodschappen gedaan voor de komende dagen. Rond 10:00 uur zijn we op de fiets gestapt richting Würzburg. Daar hebben we als eerste de Festung Marienberg bekeken. Een indrukwekkend gezicht zo boven op de heuvel en uitzicht over de oude stad. Hier hebben wij uiteraard genoten van de curryworst en pretzels. Op het einde van de dag zijn we weer terug gefietst richting de camperplaats en stond er sla met puree op het menu. Na het eten hebben we nog ongeveer een route (Kapellenberg) van 10 kom gefietst. Het fietsen viel iets tegen met de steile weggetjes. het was een mooie dag met de zon hoog aan de hemel.

Woensdag was het nog een graadje warmer en de zon scheen al lekker toen we buiten aan het ontbijten waren. Voor vandaag stond een boottocht op de Main op het programma om de zomerresidentie en bijbehorende tuinen van de Bisschop in Veitshöchheim te bekijken. Helaas mochten er binnen geen foto’s gemaakt worden. Na het zien van het slot, zijn we nog even wezen zwemmen in de Main.

De volgende dag was de laatste dag in Eibelstadt. Wij zijn weer op de fiets gestapt richting Würzburg. Vandaag hebben wij Residenz Würzburg bekeken (helaas ook hier mocht je geen foto’s maken maar wat een indrukwekkend gebouw! GOOGLE), wat geshopt en de stad verder verkend. De dag hebben we afgesloten met een schnitzel bij het Schnitzelhäusle. Heerlijk!

One Comment on “Zomer 2016 deel I; Würzburg (D)

  1. Pingback: Ons eigen huwelijkscadeau… – THE SMALL WHITE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s