Zomer 2016 deel II; Ravenna (I)

Vipiteno; Autoporto Sadobre (I) 22 juli – 23 juli

Vrijdag ging de wekker om 07:00 uur en na het ontbijt hebben we de tent ingepakt om onze reis richting Italië te vervolgen. Rond 14:00 uur hebben we de Oostenrijkse grens bereikt en getankt. Via de Brennerpas zijn we rond 16:30 de Italiaanse grens gepasseerd, eerder dan verwacht waardoor de tussenstop dus in Italië was. Een grote camperplaats bij een parkeerplaats voor truckers. Van alle gemakken voorzien.

Ravenna (I) 23 juli – 30 juli 2016

Zaterdag zijn we rond half tien vertrokken van de camperplaats. Het was bewolkt en regenachtig. het was een stuk drukker op de weg en wij hebben ook een aantal keren in de file gestaan. Rond 17:00 uur waren wij op Camping Piomboni! Na het opzetten van de tent hebben we een heerlijke pizza gegeten op de camping. ’s Avonds hebben we de omgeving een beetje verkend.

Zondag hebben we rustig aangedaan, het strand verder verkend en gezwommen. Het weer was nog niet echt fantastisch.

’s Maandags hebben we lekker ontbeten. Toen we richting Marina di Ravenna wilden fietsen viel er een kleine onweersbui. Gelukkig waren we nog niet vertrokken. In de namiddag was de zon weer terug en hebben we nog even gezwommen. ’s Avonds was het tijd om de bar te bezoeken.

Vandaag hebben we de hele dag op het strand gelegen. Genieten van de zon en de zee. Esther kreeg een mooie vlecht in haar haar. In de namiddag zijn we op de fiets gestapt om de winkels te bekijken in Marina di Ravenna. Daar hebben we ook een hapje gegeten bij Pilar. Esther dacht dat ze pasta besteld had, echter bleek het een heerlijke steak te zijn. Het voorafje van mozzarella met ham viel ook erg in de smaak. Ricardo had de scherpste pizza besteld. Uiteraard hebben we ’s avonds nog even een drankje gedaan ter ere van Fabienne’s derde verjaardag!

Donderdag was het weer warm, ter verkoeling en om de verbrande huid te sparen hebben we eerst een wandeling van 12 km door het oude bos achter de camping gemaakt. Daarna zijn we nog even op de fiets gestapt om een stukje te fietsen. In de loop van de middag hebben we een opblaasbare band gekocht om lekker te kunnen dobberen in de zee. ’s Avonds hebben we zelfs nog even gedanst!

Cultuur was het thema vrijdag. ’s Morgens zijn we op de fiets gestapt om Ravenna te ontdekken. Wat een prachtige stad met veel historie. De stad wordt ook wel mozaïkstad genoemd, je ziet het in alle historische gebouwen terug. Na het stallen van de fietsen hebben we met behulp van een plattegrond alle bezienswaardigheden bekeken:

Adembenemend…!

Na het bezoek zijn we terug gefietst en hebben de verkoeling van de zee opgezocht.

De volgende dag zijn we op de fiets gestapt om een stukje te touren. Bij Marina di Ravenna zijn we op een pondje gestapt en zijn wij via Marina Romea richting Caselborsetti gefietst. Lekker door de bossen voor de nodige verkoeling. Daarna uiteraard snel het strand weer opgezocht. De laatste dag in Piomboni hebben wij afgesloten met een pizza op de camping en genoten van de “bonte avond” waar niet iedereen even zuiver zong.

 

One Comment on “Zomer 2016 deel II; Ravenna (I)

  1. Pingback: Ons eigen huwelijkscadeau… – THE SMALL WHITE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s