Bad Bentheim

Bad Bentheim (D) 9 juni -12 juni 2017

Genieten van de prachtige omgeving!

Een lekker weekendje weg met de Brouwers. Een traditie die een keer in de twee jaar gedaan wordt. Dit jaar stond Bad Bentheim op het programma. Een plaatsje waar we de eerste lange rit naar toe hebben gemaakt in 2015 met de minicamper, toen het nog een busje was, met de Mulders. De vooruitzichten voor het weer waren redelijk te noemen. Echter op de dag van vertrek kwam het water met bakken tegelijk uit de hemel. Ik was doorweekt na het plaatsen van de fietsen. Er moest uiteraard gefietst worden dit weekend. Rond 12:30 was iedereen aangekomen bij de parkeerplaats bij Kolham. De regen werd niet minder en na een snelle begroeting ging de “reis” van start. Rond 14:00 een koffiepauze + sanitaire stop bij Ems-Vechte-West. Het weer begon droger te worden. Na een kleine omleiding arriveerden we rond 14:45 op het park waar we begroet werden door Koos het konijn. De auto’s werden uitgepakt en het huisje ingericht. Het toeval bestaat dat het exact hetzelfde huisje was als in 2015. Nummer 265!

Nadat de bedden waren opgemaakt, de boodschappen waren ingeslagen moest uiteraard het park verkend worden. Onder het genot van een drankje werden er in het speelhalletje wat leuke spelletjes gespeeld en hebben Esther en Marian het dansje van Koos konijn geleerd. De maagjes begonnen te knorren en in Bad Bentheim hebben we genoten van heerlijke schnitzels bij Gaststätte Grafschafter Stube! Een aanrader! In de bungalow lekker uitgebuikt!

De volgende ochtend was een deel weer vroeg uit de veren. De buren waren ’s nachts een beetje luidruchtig geweest na een avondje stappen. Het mocht de pret niet drukken. Na een gezamenlijk ontbijt, koos ieder zijn eigen weg. Een deel ging zwemmen, een deel wandelen en Esther en ik besloten om de fietsen te pakken. Er werd een leuke route uitgestippeld van een dikke 40 km die ons langs de grens zou leiden. Denekamp was het eerst dorpje gevolgd door  De Lutte waar we onderweg langs Lutterzand kwamen met een prachtig beekje (Dinkel). Daar de route nog iets aangepast en via Losser (van de Johma) weer terug gefietst. Onderweg weer erg leuke en mooie dingen gezien. Uiteindelijk toch een kleine 70 km gefietst.

Rond etenstijd kwamen we weer terug bij de bungalow waar de rest zich ook weer verzameld had. Gea en Jan hadden een behoorlijke wandeltocht achter de rug en Siebrand & Eline en Marian hadden zich lekker vermaakt in het zwembad. Marian en Siebrand zorgden voor het eten. Gebakken aardappelen, met sla en een hamburger. Heerlijk! Na het eten was iedereen moe van alle indrukken. Maar werd er nog wel even een potje flesvoetbal gedaan.

Zondag stond het ontbijt weer klaar om 10:00. Lekkere verse broodjes! Ieder ging weer zijn eigen weg. Esther en ik hadden de avond ervoor een tweede route uitgestippeld. Nu meer noordelijk. Een dikke 40 km, met Gronau en Losser op het programma. Weer mooie dingen gezien en zelfs gezwommen bij een zandafgraving en over de kermis geweest. Ook nu waren we weer in de namiddag terug en stonden voor een dichte deur. Gea en Jan waren nog aan het wandelen (20km!) de rest was aan het boodschappen doen voor de BBQ. Maar even een drankje gedaan op het terras waar het uiteindelijk begon te regenen en onze geplande BBQ in het water viel. Een deel van het vlees maar op het fornuis gebakken en wat patat opgehaald. ’s Avonds nog even Yahtzee gespeeld en iedereen dook vroeg in z’n bed.

Toen was het weer tijd om te vertrekken. Het huisje moest om 10:00 uur leeg zijn. Als verrassing hadden wij met z’n allen het ontbijt geregeld voor in het gebouw. Een lekker ontbijtje! Marian en Esther moesten uiteraard nog even afscheid nemen van Koos!

Weer genoten van het familieweekend. Tot over 2 jaar!

Alle foto’s zien…?
Klik hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s