Erfgoed Bossem

Lattrop (NL) 15 juli – 16 juli 2017

Overnachten onder de sterren!

Van Team Dansschool Groningen Danst hebben wij een overnachting cadeau gekregen in een Sterrenkubus. Zaterdag was de dag om te ondervinden hoe het was. De fietsdrager werd weer achter op de minicamper gemonteerd en de fietsen konden weer mee. In Bad Bentheim vorige maand hadden we al ondervonden dat je in de omgeving erg mooi kunt fietsen. Rond 11:00 zijn we in de minicamper gestapt er richting Erfgoed Bossem gereden. Helaas een kleine file in Duitsland waardoor we pas rond 14:00 uur aankwamen. Voordeel was wel dat de sterrenkubus schoon en gereed was en we gelijk konden inchecken. Na het loshalen van de fietsen en het uitladen van de bagage (lees een rugtas) een kopje koffie gedronken in onze sterrenkubus “Capella”.
Een zeer vernuftig huisje van twee verdiepingen. Op de begane grond een bankje, keuken, toilet en douche en boven een tweepersoonsbed met een grote dakkoepel.

Na de koffie zijn we op de fiets gestapt en hebben de omgeving een beetje verkend. We hadden thuis een route van een kleine 30 km uitgestippeld. Onderweg weer mooie dingen gezien waaronder Landgoed Singraven. Zelfs mensen van de dansschool tegen gekomen, de wereld is klein. We zijn ongeveer 2,5 uur onderweg geweest. Eenmaal weer in de sterrenkubus, stond er zelfs een fles cuveé in de koelkast die we nog niet hadden ontdekt. Onder een spelletje Catan hebben we hier van genoten. Bij het cadeau zat ook een diner.

Elke zaterdag rond de klok van zeven uur ben je van harte welkom aan onze Twentse table d’hôte of je nu wel of niet op het erfgoed logeert. In een avondvullend programma nemen koeboer Dennis en chef-kok Martin je mee op culinaire ‘rondreis’ door Twente. Tijdens dit bijzondere vier gangendiner  proef je onder andere biologisch rundvlees van de eigen boerderij en andere fijne kwaliteitsproducten uit de nabije omgeving.

Na een verhaal over de boerderij en de historie ervan kregen we een fantastisch 4-gangen maaltijd voorgeschoteld. Voor ons was het gezelschap aan de tafel wel iets “te hoog gegrepen” vonden wij zelf. De gerechten, pastrami, boerderijeend, varkenshaas en het toetje; ijs en cheesecake waren heerlijk! Rond 22:00 uur was het diner voorbij en hebben nog een bakkie gedaan in de kubus. Het was bewolkt dus geen sterren te zien door de lichtkoepel. Jammer….. Rond 03:00 was het helder en kon je de sterren zien. Wauw!

De volgende ochtend stond er buiten een picknickmand op ons te wachten met het ontbijt. Allemaal lekkere biologische producten. Na het ontbijt, gedoucht, uitgecheckt en begonnen met de tweede route die we hadden uitgestippeld. Een mooie route van ongeveer 30 km. De geplande route hebben we overigens niet helemaal gereden. Door een verkeerd nummer gevolgd te hebben kwamen we in Neuenhaus uit. Daar moesten we met een handmatig pontje. Een leuke belevenis! Uiteindelijk Bossem weer terug gevonden, de fietsen weer achter op de minicamper en richting Groningen gereden.

Nogmaals; Dank jullie wel Team Dansschool Groningen Danst!

Maandag 14 augustus gaan we beginnen met onze zomertrip!

Alle foto’s zien….?
Klik hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s