Voorbereidingen zomervakantie

Almost holidaytime!

De vakantie komt langzaam dichterbij. Een reis met de minicamper van een kleine 3000 km door Duitsland, Polen en Tjechië. De campings zijn allemaal geboekt.
Beide fietsen gaan volgende week voor de eerste controlebeurt naar de fietsenmaker. Al met al is alles bijna in kannen en kruiken. Ter voorbereiding hebben wij ons al een klein beetje verdiept in de drie grote “wereld” steden die we gaan bezoeken tijdens de vakantie. Er is genoeg te zien. Alle drie de steden zijn redelijk “fietsbaar”. Het is uiteraard geen Nederland waar we met miljoenen mensen op de fiets zitten.

Berlijn

Onze camping in Berlin zit op een redelijk afstand +/- 20km van het centrum van Berlijn. Een flink stuk fietsen maar als bijkomend voordeel dat we ook dichtbij Potsdam zitten en dus ook een dagje richting Potsdam kunnen fietsen.

Warschau

Ook in Warsaw is er genoeg te zien. Een stad die in de Tweede Wereldoorlog deels verwoest is. Veel paleizen en gebouwen zijn weer in originele staat teruggebracht. Ook in Warschau kun je met de fiets redelijk uit de voeten. De camping ligt op ongeveer een kleine 10 km van de binnenstad.

Praag

De laatste grote stad van onze trip, Prague! Een stad met een zeer rijke historie en dat zie je. Onze camping ligt aan de Moldau net iets buiten de stad. Vanuit hier is de stad zelfs lopen te bereiken.

Gelukkig heb je tegenwoordig overal in Europa mobiel internet en kunnen we zo leuke routes uit gaan stippelen in de diverse steden en is verdwalen (kloppen hem even af) onmogelijk. Voor de zekerheid nog wel even een powerbank kopen!

WIJ HEBBEN ER ZIN IN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s