Sainte-Marie-du-Mont

Sainte-Marie-du-Mont (F) 23 juli – 26 juli 2018

Dag 1

Om half 9 ontbeten en de tent ingepakt. Rond 10 uur zijn we bij de camping weggereden. Bij Point-de-Hoc waren we rond 11:00 uur. Een indrukwekkend schouwspel wat zich daar in de Tweede Wereld Oorlog heeft afgespeeld. Tegen half 1 waren we op de laatste camping van deze vakantie; Camping Utah Beach. Een grote gemengde camping met vaste plaatsen en kampeerplaatsen. Snel de tent opgezet en hebben we bij de zee gekeken en zelfs even gezwommen. Rond 15:00 zijn we naar het Utah Beach Landing Museum gelopen. Hier wordt in chronologische volgorde het verhaar verteld van de landing op Utah Beach. In het museum staat zelfs een B-26 bommenwerper. Na het bezoek aan het museum hebben we bij de camping een hamburger gegeten met friet en ’s avonds bij het live-muziek genoten van enkele cocktails.

Dag 2

Rond 10:30 op de fiets gestapt richting Carentan. Helaas bleek het stadje een beetje uitgestorven. We hebben er even rondgekeken en zijn toen weer op de fiets gestapt. Onderweg kwamen we een Lidl tegen en hebben daar enkele boodschappen gedaan. Op de terugweg zijn we gestopt bij de D-Day Experience. En of het een ervaring was! Je komt in een vliegtuig te zitten die onderweg is naar Frankrijk om parachutisten te droppen. Het komt erg realistisch over. In het “oude” museum “Dead Man’s Corner museum” zijn een aantal kamers ingericht zoals zij vroeger gebruikt werden door de Duitsers. Omdat we de dag die ochtend anders ingepland hadden en nu dus tijd over. Zijn we doorgefietst naar Sainte-Marie-Eglise en jawel de parachutist hangt nog steeds aan de kerktoren. We hebben ook het Airborne Museum bezocht. Met een tablet word je door het hele museum geleid. Via de tablet krijg je veel achtergrond informatie. Een mooi museum. Op onze fietstocht terug hebben we onderweg vlees gekocht voor de BBQ.

Dag 3

Vandaag hebben we lekker rustig aan gedaan. Om 10:45 zaten we op de fiets richting Battery Crisbecq. Het is een Duits bunkercomplex die men deels weer opnieuw heeft “opgebouwd” en ingericht. Toen de geallieerden het complex hebben ingenomen was het kanon nog intact. Helaas door een foutje is de boel toch ontploft. De schade is duidelijk te zien. Na on bezoek zijn we langs de kust verder gefietst naar Quineville . Hier hebben we bij een broodje gegeten en het World War 2 museum bezocht. Hier veel schaalmodellen en een straat ingericht zoals het in een Frans stadje geweest moet zijn. Indrukwekkend! Via een andere fietsroute weer terug gefietst naar de camping. Hier aangekomen hebben we de voortent alvast ingepakt en in het restaurant een pizza gegeten. Die avond zijn we ook nog even naar zee gelopen.

Alle foto’s zien van Sainte-Marie-du-Pont….?
Klik hier!

Donderdag 26 juli zijn we rond 10 uur vertrokken en kwamen rond 21:00 uur weer aan in Groningen. Helaas de vakantie zat er weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s