Nieuwe camera

Aan alle goede dingen komt een eind!

Op de terugweg uit Baarlo begaf de camera van Ricardo het. Het knopje om foto´s te maken was van het toestel losgekomen. Thuis geprobeerd te lijmen, maar helaas het mocht niet baten. Na 10 jaar trouwe dienst van de Sony W50 was dit het einde voor hem. Gelukkig had Esther nog een toestel liggen, dus een nieuwe camera hoefde er niet te komen.

Helaas… afgelopen weekend, in de Efteling, kwamen wij erachter dat ook deze camera niet helemaal meer functioneerde zoals hij zou moeten functioneren. In eerste instantie dachten wij dat het aan de batterijen lag. Er zaten twee goedkope penlites in. Na 3 foto´s gaf het toestel aan de batterijen leeg waren. Prima, nieuwe batterijen erin en doorgaan. Ook nu na een aantal foto´s ….  leeg! Dan maar zwaardere oplaadbare batterijen uit de camper gepakt. Het resultaat bleef hetzelfde. Balen..!!

Met de zomervakantie in ons achterhoofd, hebben wij toch maar besloten om te gaan kijken naar een ander toestel. Met de telefoon kun je tegenwoordig vrij redelijke foto´s maken, echter de kwaliteit laat dan vaak te wensen over zeker bij het inzoomen. Een digitale spiegelreflexcamera is uiteraard erg leuk, alleen qua omvang niet wat wij zoeken. Het toestel moet handig in een jaszak/ broekzak passen. Qua optisch zoom lieten beide oude camera’s te wensen over dus hier hebben wij ook naar gekeken. Uiteindelijk zijn wij gekomen tot de Sony WX350. Een mooi compact toestel met 20x optisch zoom. De reviews zijn goed.

Hopelijk wordt hij morgen bezorgd en kunnen we de komende weken alvast proefdraaien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s