Zomer 2016 deel III; Attert (B)

Neuenkirch; BP (CH) 30 juli – 31 juli 2016

Zaterdag ging de wekker weer vroeg. De tent ingepakt en de reis richting Attert, België gestart. De tussenstop was in Zwitserland gepland een route van ongeveer 6 uur. Helaas bleek de realiteit iets anders te zijn. Uiteindelijk heeft de trip 12 uur in beslag genomen. Rond half 10 zijn we vertrokken vanaf de camping en kwamen niet ver buiten Ravenna in de file te staan vanwege een ongeluk. na deze file was de weg richting Zwitserland redelijk te doen zonder veel oponthoud. Bij een grote Autogrill geluncht, heerlijke pasta! In Zwitserland als eerste een flinke onweersbui met bijbehorende regen en hagel op ons dak gehad, daarna begon de fileleed pas echt…! Voor de Gottardtunnel was het druk en hebben we uiteindelijk een kleine 3 uur moeten wachten. Rond 21:00 uur geprobeerd een camping op te zoeken, helaas bleken deze allemaal vol. Wij zijn uiteindelijk maar gestopt op een grote parkeerplaats waar meerdere caravans en campers hun toevlucht hadden gezocht.
Zwarte zaterdag!

Attert 31 juli – 7 augustus 2016

Rond half acht heeft Ricardo een ontbijtje gehaald met verse koffie en croissants bij de plaatselijke pomp. Wij zijn rond half 9 weggereden van de parkeerplaats om richting Attert te gaan. De reis ging voorspoedig en het was in verhouding tot zaterdag rustig op de weg. Helaas, helaas bleek de reservetank van de Peugeot iets minder inhoud te hebben dan Ricardo had verwacht met als gevolg dat we met een lege tank langs de weg kwamen te staan. Esther is richting het dichtstbijzijnde benzinepomp gelopen, echter werd hier niet echt geholpen. Met veel pijn en moeite kreeg ze een jerrycan diesel mee. Jammer genoeg werkte dit niet. Er zat lucht in de leidingen en de auto startte dus niet! Uiteindelijk de Franse afsleepdienst bij de auto gehad die de auto weer aan de praat kreeg gelukkig. Na het betalen van €200,- konden we onze weg weer vervolgen. Een heel duur leermomentje voor Ricardo. We kwamen 2 uur later dan verwacht rond 18:00 uur aan op Camping SUD. Hier hebben we genoten van friet!

Op maandag hebben we lekker uitgeslapen. De camper was leeg qua brood en beleg. Er moesten dus boodschappen komen. Wij hebben de stoute schoenen aangedaan en de fiets gepakt richting Aarlen (Arlon). Goolgemaps stuurde ons langs de N weg waar men 120 reed. Dit leek ons beide niet een erg goed plan en hebben toen zelf maar een alternatieve route gefietst via, Grendel, Toutelange en Bonnert. Je komt er dan gelijk achter dat het vrij heuvelachtig is. In Aarlen hebben we rondgekeken en daarna boodschappen ingeslagen. Bij terugkomst hebben we het dorpje Attert en de omgeving verkend. s’Avonds lekker sportief gebadmintond.

De volgende dag kwam de regen met bakken uit de hemel. De fietstocht richting Bastenaken (Bastogne) leek ons ook geen goed plan. Voor het eerst hebben we de tent maar losgekoppeld van de auto en zijn richting Bastenaken gereden om daar enkele musea te bezoeken. Als eerste stond het Bastogne Ardennes 44 museum op het programma. Deze bleek gesloten. Toen zijn we verder gereden naar het Bastogne War Museum. Waar ook het Mémorial du Mardasson staat. Het was druk, maar zeker de moeite waard voor een bezoek. Wat hebben ze het zwaar gehad in de Ardennen tijdens de oorlog. Alle dropen rond en Bastenaken zelf zijn zwaar verwoest tijdens de bevrijding.
Hierna zijn we naar het 101st Airborne Museum gereden aan de andere kant van Bastenaken. Een kleiner maar ook indrukwekkend museum. Uiteraard hebben we Bastenaken zelf ook verkend en hebben heerlijke vleeswaren en worst gekocht bij een lokale slager. Op de terugweg hebben we bij een groot winkelcentrum cadeautjes gekocht voor Fabiënne en nog wat boodschappen gedaan. Het bleef jammer genoeg regenen en we hebben ’s avonds maar in de tent gezeten met Netflix aan.

Het bleef maar regenen. Uiteraard hebben we de camper weer gepakt en zijn we richting Hotton gereden om de Grotten van Hotton te bekijken. Op 65 meter diepte hebben wij genoten van stalagmieten en stalactieten. Het is verwonderlijk wat water in de eeuwen heen kan doen. Na ons bezoek regende het nog steeds hardop en zijn we bij RIVEO geweest. De verwachtingen waren iets anders en na een uurtje aquarium kijken en alles te weten te zijn gekomen over de zoetwaterkreeft zijn we richting La-Roche gereden om daar de ruïne, het museum van de slag bij Ardennen en het centrum te bekijken.

Helaas begon de dag alweer met regen. Wij hebben ontbeten in de tent. Na het loskoppelen van de camper zijn we richting Luxemburg vertrokken. Bij het VVV kregen we een hele mooie handige plattegrond om de stad te verkennen en alle bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Luxemburg is een vrij oude stad met heel veel restanten uit het verleden. Hoge vestingsmuren, oude torens en kazematten. Oud en nieuw zijn hierin mooi verweven. Aan het eind van de dag kwam de zon door de wolken. Eindelijk!

Vrijdag’s was het sinds dagen weer droog. Wij hebben de fiets weer gepakt en zijn een stuk gaan fietsen via Norbessart en Habay. Op de terugweg kwamen we langs een mooi meer met een oud chateau en de overblijfselen van smederij uit de 16de eeuw. ’s Middags zijn we naar Bastenaken gereden om nog wat vleeswaren en paté te kopen. Op de terugweg hebben we bij Martelange nog even gekeken en kwamen we bij een grote winkel met allerlei drank en sigaretten. Het tanken was ook zeer goedkoop, diesel 89,4 cent per liter.

De laatste dag in Attert. De zon kwam er weer bij! In de ochtend hebben we even lekker genoten van de zon en voor de tent gepuzzeld, gelezen en gerelaxt. ’s Middags zijn we op de fiets gestapt naar Aarlen om voor Esther nog een ansichtkaart te kopen voor haar nog te maken plakboek. Toen we terug kwamen hebben we gebruik gemaakt van het zwembad. Het water was koud!

Aan alle het goede komt een eind. Zondag 7 augustus zijn we weer vertrokken richting Groningen. Wij hebben de vakantie afgesloten met een lekkere barbecue met pap, mam, Marco, Claudia en Fabiënne.

2 Comments on “Zomer 2016 deel III; Attert (B)

  1. Pingback: Ons eigen huwelijkscadeau… – THE SMALL WHITE

  2. Pingback: Zomer 2017 Warschau – THE SMALL WHITE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s