Zomer 2017 Berlijn

Berlijn (D) 14 augustus – 17 augustus 2017

Dag 1

Lekker vroeg uit de veren! Rond 8 uur was de minicamper ingepakt en stonden de fietsen op de drager. De reis richting Berlijn kon beginnen. Na een kleine 200 km te hebben gereden was het tijd voor een kopje koffie. De eerste pitstop Langwedel bij de Aral. Het zonnetje scheen en het was niet te warm. Na nog een kleine pauze bereikten we hotel und campingplatz hettler & lange rond 15:00 uur. Een leuke volle camping langs het water. Het uitpakken van onze minicamper kon beginnen. Fietsen eraf, stoelen en tafel eruit. Onze kampeerplek was in een mum van tijd ingericht. Een deel van de campinggebouwen dateerde nog uit de Koude Oorlog tijd en de wachttoren werd vroeger daadwerkelijk gebruikt om het kanaal in de gaten te houden. Het schijnt dat er zelfs iets verderop een man in een boot doodgeschoten is omdat hij per ongeluk te dicht bij de grens was gekomen.
Via googlemaps de route uitgestippeld om in het centrum van Berlijn te kunnen komen. De afstand viel iets wat tegen, een kleine 25 km tot hartje Berlijn. Het weerhield ons er uiteraard niet van om de fietsen gereed te maken en op de fiets te stappen. Na een dik uur fietsen rond 17:15 aangekomen in het grote park van Berlijn (Tiergarten). Toen via de Branderburger Tor in het centrum aangekomen. Het was druk! Berlijn is een echte wereldstad. De maagjes begonnen te knorren en in restaurant Nante-Eck Unter der Linden hebben we genoten van een Schnitzel (Esther) en een Curry Würst (Ricardo). Er was weer genoeg energie voor de terug reis naar de camping waar we rond 21:00 weer terug waren.

Dag 2

Thuis hadden we al het een en ander opgezocht over Berlijn. Er is veel te zien en daarom ook lekker vroeg uit de veren. De zon scheen. Het zou een mooie dag worden om Berlijn verder per fiets te gaan verkennen.

Als eerste Schloss Charlottenburg, een indrukwekkend paleis dat op het moment half in de steigers staat. Het park om het paleis is groots met allerlei nevengebouwen. De entree is aan de hoge kant, maar daarmee wordt wel het onderhoud e.d. bekostigd. Het is fraai om te zien dat dit paleis helemaal in ere is hersteld naar de WWII. De tocht ging verder richting Gendarmenmarkt via de Reichstag. Hier was het ongelooflijk druk. We zijn even van de fiets afgestapt voor een foto en doorgefietst. Op de Gendarmenmarkt hebben we de toren van de Französischer Dom en de Deutscher Dom bezocht. Een bezoek aan Checkpoint Charlie en de Berlijnse muur mochten uiteraard niet ontbreken. Via Tempelhof hebben we het rondje afgesloten en waren rond 18:30 weer terug op de camping. Hier pasta gemaakt en lekker buiten gegeten met uitzicht op het water. Het lampje was uit na een kleine 60 km fietsen.

Dag 3

Helaas begon de dag met regen. Volgens de buienradar zou het in de loop van de ochtend overtrekken. Dan maar een ochtend lezen in de minicamper. Lekker knus met het ritme van de regen op het dak. Het weer werd inderdaad beter en de trip die we bedacht hadden naar Potsdam kon beginnen. Potsdam lag een stuk dichterbij de camping dan het centrum van Berlijn. Via googlemaps weer een route uitgestippeld en toen kwam er een “leuke” verrassing. Op een kleine 500 meter van de camping bevond zich nog een oud checkpoint. De brug was het enige nog wat hier van over was met aan beide kanten nog een klein stukje snelweg. De rest was alweer door de natuur ingenomen. Indrukwekkend schouwspel.
Binnen een half uur waren we op het Sanssouci Park. Een schitterend park met prachtige paleizen! Op het park hebben we Het Neues Palais en het Sanssouci paleis van binnen bekeken. Wat een pracht een praal! Op het park hebben we ons de rest van de dag vermaakt. Op de terugweg langs de supermarkt gefietst en op de camping een heerlijke curry gemaakt met rijst.

Alle foto’s zien van Berlijn….?
Klik hier!

2 Comments on “Zomer 2017 Berlijn

  1. Pingback: Kampeerseizoen 2017 – THE SMALL WHITE

  2. Pingback: “Fietsen uit het vet” – MINICAMPER "THE SMALL WHITE"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s