Zomer 2018: Blankenberge (B)

header-blankenberge-zomer2018

Blankenberge (B) 9 juli – 11 juli 2018

Dag 1

De avond ervoor hadden we onze minicamper al ingepakt en de fietsen achter op auto gemaakt. Rond 08:30 vertrokken uit Leek. De eerste vakantie met een start vanaf ons eigen huis. Om half 11 hebben we een kopje koffie gedronken bij Hoogblokland. Helaas begint de uitlaat weer te tikken. Balen! Snel gestopt en de rubber iets verzet. Het getik onder de minicamper was weer verholpen. Jammer genoeg voor korte duur. Bij de camping, Bonanza 1, om half 2 werd het toch tijd om de garage te bellen. hier konden we woensdagochtend op onze vervolgreis langsrijden. Snel een broodje gegeten en richting Sea-life gefietst. Het was bewolkt maar de temperatuur was redelijk. Een leuk park waar je een paar uur zoet bent. Na ons bezoek de lange pier bezocht en van de zee genoten. Het stadje deed ons een beetje denken aan Scheveningen. De zon begon zich ook vaker te laten zien. Het vakantiegevoel was er! Op de boulevard hebben we heerlijk gegeten bij Brasserie Belair. Tegen half 8 waren we weer op de camping. Het was weer bewolkt geworden en de wind begon aan te trekken.

Dag 2

De biologische klok was nog niet uitgewerkt en om 8 uur werden we wakker. Tegen 9 uur ontbeten en om 10:00 uur op de fiets gestapt richting Brugge. Na een klein uurtje fietsen aangekomen in deze mooie historische stad. Als eerste de grote Belfort toren beklommen. Een behoorlijke klim, maar dat maakte het uitzicht meer dan goed! Het weer was niet zo best, zwaar bewolkt en kil. Op het plein een kop koffie met wafel gedaan en toen verder gelopen. Onderweg een heuse biermuur gezien en later hebben we Brugge vanaf het water bekeken met een boottocht.

Uiteraard ook nog Onze Lieve Vrouw kerk bekeken en rond half 4 weer de fietsen opgezocht en onderweg boodschappen gedaan. Na het eten nog even het strand opgelopen. Een wilde zee met veel golven. Helaas begon het ook te regenen.

In de bistro op de camping de wedstrijd Frankrijk-België bekeken. Helaas voor de Belgen was Frankrijk sterker.

Alle foto’s zien van Blankenberge….?
Klik hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s