Zomer 2018: Saint-Jouin-Brunaval (F)

header-saint-jouin-brunaval

Saint-Jouin-Brunaval (F) 15 juli – 19 juli 2018

Dag 7

De dagen bij Sangatte zaten er weer op. De tent en camper weer ingepakt en richting Saint-Jouin-Brunaval gereden. Rond 12:00 op een parkeerplaats een broodje gegeten. Het was lekker weer. Om half 2 kwamen we aan op camping Le Grand Hameau. Een leuke gemengde camping met trekkersplaatsen en stacaravans. Na het opzetten van de tent de fietsen gepakt en het strand opgezocht. Een leuk fietstochtje! Een gezellig en knus strandje tussen de kliffen. Bij aankomst op het strand stond er een bandje te spelen. Erg gezellig.

Uiteindelijk op het strand bij La Frite d’Or gegeten. Een heerlijk patatje! Na het eten moesten we weer een flink stuk omhoog fietsen. Een behoorlijke uitdaging. De extra calorieën van het eten waren in ieder geval snel verbrand. Rond half 9 waren we weer terug op de camping en hebben nog heerlijk buiten gezeten.

Dag 8

De zon stond hoog aan de hemel. Lekker buiten ontbeten en rond 10:00 uur op de fiets gestapt voor een strand ochtend. Deze keer besloten om de fietsen boven te laten staan en via de trappen naar het strand te lopen. Een behoorlijk afdaling, zeker als je slippers aan hebt. Tussen de vele kiezels een stukje zand gevonden om te liggen. Het werd vloed dus het water kwam langzaamaan weer dichterbij. Zwemmen is met kiezels en blote voeten altijd een pijnlijke ervaring. Rond 13:00 en een flinke klim onze fietsen weer gepakt en richting Mèmorial de Brunaval gefietst. Op deze plek hebben commando’s van de geallieerden delen van een Duitse radar weten te stelen. Het is een beetje vergane glorie helaas. Vanaf daar zijn we weer terug gegaan naar de camping. Boodschappen gedaan en voor het eerst onze barbecue gebruikt. ’s Avonds spelletjes gedaan bij de camper.

Dag 9

Vroeg opgestaan om de toeristen te kunnen ontlopen in Etretat. Rond 9:20 op de fiets gestapt en via diverse kleine dorpjes naar Etretat gefietst. Een prachtig dorpjes met prachtige kliffen. Het was eb dus konden we langs de kliffen lopen. Via een grot de andere kant van de klif bereikt. Hier moesten we middels een lang touw weer naar beneden. Heerlijk klauteren dus. Het ziet er allemaal prachtig uit. Verder lopen kon helaas niet meer. Het werd weer vloed en we moesten ook weer omhoog klauteren. Na het bezoeken van de onderkant van de kliffen ook omhoog geklommen. Hier genoten van een prachtig uitzicht. Daarna hebben we het dorpje zelf verkend en mooi authentiek Frans dorpje. Esther heeft een mooie hoed gekocht en ik vond het nu wel tijd voor waterschoenen. Bij de plaatselijke slager worsten gekocht en in de supermarkt nog wat boodschappen gedaan. Rond 14:30 weer op de fiets gestapt en we waren om 15:30 weer op de camping. ’s Avonds pasta gekookt.

Dag 10

Soort van uitgeslapen. Rond 09:00 ontbeten en tegen 11 uur richting Le Havre gefietst. Na 1,5 uur fietsen met enkele omleidingen, ivm werkzaamheden aan een tunnel, bij Docks Vauban aangekomen. Een groot winkelcentrum in de oude dokken van de haven. Na ons bezoek richting het centrum gelopen. Duidelijk is te zien dat Le Havre voor 80% verwoest is tijdens de oorlog. Veel naoorlogse bouw met veel beton. Zo lelijk dat het eigenlijk weer mooi is. Ook de kerk is geheel uit beton opgebouwd. Het ziet er van binnen indrukwekkend uit. Eerlijk is eerlijk het is geen gezellige sfeervolle stad. Rond 4 uur hebben we de fietsen weer opgezocht en via diverse omwegen weer de juiste weg gevonden richting de camping. Onderweg per toeval een Aldi tegengekomen en daar boodschappen gedaan voor de barbecue. Daar hebben we ’s avonds ook weer heerlijk van genoten.

Alle foto’s zien van Saint-Jouin-Brunaval….?

Klik hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s