Thuiskomen in Elsloo

Elsloo (NL) 17 juni – 20 juni 2022

Het tweede kampeertripje van dit jaar. Van een tent in Borger naar een blokhut in Elsloo. Een voor ons bekende camping; De Elf Ieken! We hebben er al meerdere malen gekampeerd (2020, 2021) en dit is ons reuze goed bevallen. Het voelt als thuiskomen.
Nu uiteraard in een andere samenstelling en in een ander “kampeermiddel”, namelijk de luxe blokhut. Bij aankomst werden we in de stralende zon ontvangen door Lutske en Henk. Uiteraard eerst even een kopje koffie/ thee/ ranja met koek. Deze keer geen kampeerplek uitzoeken, maar de sleutel ontvangen van de blokhut. Even wennen.

De blokhut staat schitterend achterop de camping met vrij uitzocht over de weilanden. De koeien lopen bij wijze van spreken voor de deur. Snel de auto uitgepakt. Geen regen voor de verandering maar heerlijk zomers weer. In de blokhut stond ook nog een leuk presentje klaar. Chocolade, nootjes, wijn en kniepertjes. Die zijn uiteraard wel opgegaan. Het spelen kon beginnen. Naud lekker in de campingbox en Lianne lekker richting de speeltuin en geitjes.

’s Avonds lekker buiten kunnen eten. Salade met gebakken aardappelen. Beide kids moesten een beetje wennen qua slapen. Lianne heeft ons laat in de avond nog even meegeholpen met Rummikub.

De volgende ochtend buiten ontbijten en daarna hebben we boodschappen gedaan in Appelscha. Het zou vandaag ook weer warm worden. Zwemmen! Bij het Canandameer (Aekingermeer) hebben we ’s middags even lekker een verfrissende duik gedaan. Mama en Naud bleven veilig op het strand. Papa en Lianne hebben even lekker geplonsd. Lianne heeft zelfs een kikker vastgehouden. Tijdens het zwemmen werd het donkerder in de lucht en begon het zelfs een beetje te regenen. Voor ons reden genoeg om weer terug te gaan naar de camping. Om even binnen te spelen. Het werd steeds killer en hebben die avond gewoon binnen gegeten en nog even gespeeld in de speeltuin. In de nacht zou het nog flink gaan regenen waar iedereen wakker van werd.

Vaderdag! Het was “koud” geworden. De korte broek en t-shirt werden omgeruild door een lange broek en vest. In de ochtend hebben we zelfs het kacheltje even aangehad om de kou uit de blokhut te verdrijven. Papa kreeg van Lianne een hele mooie placemat. Van Naud een voetafdruk en van mama een mooie canvasfoto en sleutelhanger. Na het ontbijt zijn we richting Appelscha gereden. Hier even over de braderie gelopen en de kamelenmarkt. Vooral het laatste was een beetje vergane glorie. Uiteraard hebben we ook nog even een kopje koffie met gebak genomen bij de Appelsche Hof. Bij terugkomst op de camping lekker binnengespeeld met z’n allen.

Maandagochtend in alle rust de spullen ingepakt en de blokhut opgeruimd. Rond half 12 waren we weer terug in Leek.

Het was weer fijn om in Elsloo bij “De Elf Ieken” te zijn!

Dankjewel Lutske en Henk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s