Zomer 2017 Krakau

Krakau (PL) 22 augustus 2017

Dag 3

Maandagavond besloten om vandaag Krakau te gaan bezoeken. Bij de parkeerplaats van Auschwitz vertrekken om het half uur bussen naar Krakau een makkelijke manier om zonder veel ongemakken deze stad te gaan bezoeken. Rond 09:20 ging onze bus en kwamen rond 11:00 uur aan op het station. Krakau heeft een mooi compact centrum met vele mooie gebouwen. De meeste hebben de oorlog overleefd. Krakau was tijdens WWII de hoofdstad van Polen.
Een bezoek aan de fabriek van Oskar Schindler (Schindler’s List) mocht niet ontbreken. De verfilming heeft de stad zeker een toeristische boost gegeven. Helaas voor ons ook weer lange rijen en zonder een vooraf besteld kaartje kon je het eigenlijk wel vergeten. Wij hebben besloten om een kijkje in de fabriek daarom over te slaan. Langs een mooie route zijn we via de oude Joodse Ghetto uiteindelijk in het centrum terecht gekomen. Op het plein staan prachtige gebouwen waaronder de Mariakerk met een prachtig interieur. In de winkelstraat vond Esther nog een winkel met allemaal beren. Uiteraard moest er een beertje mee voor Fabiënne en haar toekomstige zusje. Na ons bezoek aan het plein zijn we doorgelopen naar het kasteel van Wawel. ook weer een indrukwekkend gebouw op de heuvel Wawel. Helaas ook hier waren de kaarten voor de dag al vergeven en hebben we alleen de kathedraal van binnen kunnen bezichtigen. Foto’s nemen was hier helaas niet toegestaan. Op de terugweg langs het centrum iets gegeten bij een restaurant. Beide een burger besteld. Helaas viel deze niet erg in de smaak bij Esther. Het bleek namelijk een haringburger te zijn. We hadden beide niet opgemerkt dat we stiekem bij een visrestaurant waren gaan zetten. Na het eten van 2 burgers en Esther pasta met kip werd het tijd om het station weer op te gaan zoeken. Via de oude stadspoort en muur kwamen we aan bij het station. Rond half 8 waren we weer terug op de camping waar het snel kil werd. In de camper hebben we nog een potje Kolonisten gespeeld.

Alle foto’s zien van Krakau….?
Klik hier!

One Comment on “Zomer 2017 Krakau

  1. Pingback: Kampeerseizoen 2017 – THE SMALL WHITE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s