Zomer 2017 Kassel

Kassel (D) 25 augustus – 27 augustus 2017

Dag 1

De verjaardag van Esther. Na het ontbijt reden we rond half 10 weg van de camping. De laatste tussenstop Kassel stond op het programma. Tegen half 11 bereikten we de grens en reden Duitsland binnen. Voorbij Dresden een kleine stop gedaan en een gebakje gegeten om de verjaardag van Esther te vieren. Zonder veel oponthoud kwamen we om 4 uur op Campingplatz Kassel aan. Een camping die sinds juni dit jaar open is. Mooi ruim en het sanitair is prima in orde. Het was een gezellige drukte op de camping. Uiteraard moest er eerst getoost worden op Esther haar verjaardag nadat we boodschappen hadden gedaan. Bij de minicamper gekookt en toen wandelend richting het park gelopen met de Orangerie. Een mooi paleis dat momenteel deels gebruikt wordt als restaurant. s’Avonds waren we bekaf en lagen we redelijk vroeg in bed. Helaas was er ergens in de buurt waar men vuurwerk e.d. aan het afsteken was. Uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Dag 2

Rond half 9 hadden we het ontbijt buiten staan en kregen we bezoek van de campingeendjes die ook graag een broodje mee wilden pikken. Het was bewolkt maar gelukkig droog. Onze fietstocht richting Park Wilhemshöhe kon beginnen. Na een half uurtje fietsen kwamen we aan bij het park. Momenteel staat het Herculesmonument grotendeels in de steigers. Het park is indrukwekkend om te zien met al z’n fonteinen. Het is echter wel een behoorlijke klim voordat je boven bent. Eenmaal boven wordt je beloond met een vergezicht over Kassel en omstreken. De zon begon langzaam het gevecht met de wolken te winnen. Na onze trip naar beneden de fietsen weer gepakt en richting het centrum gefietst. Daar hebben we een beetje geshopt en rond 16:00 waren we weer terug op de camping. De vakantie moest uiteraard op gepaste manier afgesloten worden. Verderop zat Schnitzelhaus Fulda-Terrassen en hier hebben we genoten van een lekkere schnitzel met bier. Het pinnen was problematisch en konden dus op zoek naar een pinautomaat. Gelukkig snel gevonden echter werden we verrast door een lekkere plensbui. Een goede smoes om nog even een drankje te doen op het terras. Via de andere kant van de Fulda zijn we terug gelopen naar de camping.

Alle foto’s zien van Kassel….?
Klik hier!

2 Comments on “Zomer 2017 Kassel

  1. Pingback: Kampeerseizoen 2017 – THE SMALL WHITE

  2. Pingback: “Fietsen uit het vet” – MINICAMPER "THE SMALL WHITE"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s