Aftellen om te kamperen

Eindelijk zijn de toiletgebouwen weer open op de campings en kunnen we dus ook weer lekker kamperen. Voor het eerst met z’n drieën. Het zal wel even puzzelen worden met het slapen. Waar gaat Lianne liggen en waar moeten we zelf gaan slapen. Onze minicamper heeft immers maar een bed waar je met twee personen kunt liggen. In eerste instantie hebben Esther en ik nu een slaapmat gekocht en gaan dus het eerste weekendje in de bustent slapen. Lianne kan dan mooi in de bus zelf slapen. We zijn ons al een beetje aan het oriënteren op een nieuwe bustent. Een die ruimer en groter is en waar de mogelijkheid om er twee slaapcabines in te plaatsen. Ons oog is gevallen op de Vango Rhone. Een mooie grote tent met de nodige leefruimte en je kunt er ook twee zogenaamde slaaptenten in monteren. Perfect! Ander voordeel is dat het een air tent is. Geen geklooi met stokken, maar gewoon de pomp er op en pompen maar.

We hadden voor de komende weken al twee weekendjes geboekt op twee leuke campings. Afgelopen week hebben we er nog twee leuke campings bij weten te boeken. De afstanden zijn zeker te overzien. De eerste ligt vlakbij Emmen, Minicamping Loeksham;

Minicamping Loeksham is een prachtige, sfeervol aangelegde, gemoedelijke camping met ruime plaatsen en luxe sanitair. Er is een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten en er is gratis WIFI. Tevens is er broodjes service en verkoop van boerenijs. De camping is landelijk gelegen op circa

4km van Wildlands en het centrum van Emmen, een stadje met heel veel evenementen en een groot winkelcentrum . U heeft hier volop mogelijkheden tot fietsen en wandelen. Op korte afstand vindt u de mooie bossen, de heide en veengebieden van Drenthe.

De tweede camping, Recreatiebedrijf d’elf ieken, ligt in Elsloo. Al met al allemaal campings op een steenworp afstand van Leek. Leuk vakantie vieren kun je ook lekker dichtbij huis.

Wij, Lutske en Henk zijn de trotse eigenaar van recreatiebedrijf D’ ELF IEKEN.

D’ ELF IEKEN is een recreatiebedrijf dat al vele jaren gasten ontvangt. In 1987 zijn de ouders van Lutske al begonnen met het ontvangen van gasten op de minicamping op het erf van het melkveebedrijf. Op het bedrijf werden ongeveer 85 koeien gemolken en de minicamping bood plaats aan zo’n acht caravans. Nadat wij het bedrijf in 2002 hebben overgenomen is de recreatietak stukje bij beetje uitgebreid. Zo hebben we in 2007 voor het eerst een maisdoolhof aangelegd en zijn we in 2010 begonnen met een buitenspeeltuin. Nadat we in 2015 gestopt zijn met het melken van koeien hebben we de ligboxenstal omgebouwd tot binnenspeeltuin waarvan we in het voorjaar van 2018 de deuren hebben geopend. Na de realisatie van het nieuwe sanitair gebouw in 2015 hebben we de minicamping uitgebreid naar de huidige omvang van 25 plekken.

Wij kijken uit naar onze eerste weekendje en kunnen ook niet wachten om de minicamper in te pakken. Wij zijn heel benieuwd hoe het kamperen met ons drieën gaat bevallen. Uiteraard zullen we weer leuke verslagen gaan maken van deze wereldreizen dichtbij huis. Als het bevalt dan zal de oude bustent ook snel plaats gaan maken voor een nieuwe.

One Comment on “Aftellen om te kamperen

  1. Pingback: Schoorl de tweede week! – MINICAMPER "THE SMALL WHITE"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s